ZAKAJ VOLNA?

Naravna ovčja volna je ena izmed dragocenih naravnih surovin, ki bi  jo morali množično  uporabljati v svojem vsakdanjem življenju za ohranitev lastnega zdravja .

Da lahko proizvedemo naraven in kakovosten produkt, je potrebno veliko skrbnosti že pri odkupu in  sortiranju  surovine, še posebej pa v vseh postopkih predelave volne.

Le tako lahko ohranimo in zagotovimo  naravnost volne in ohranitev vseh pozitivnih lastnosti ,ki jih le pravilno  obdelana volna vsebuje.

Najpomembnejša snov zraven osnovnega votlega vlakna, pa je   prisotnost lanolina.

Zakaj ima volna toliko pozitivnih učinkov na ljudi ?

GLAVNA ZNAČILNOST OVČJE VOLNE JE VSEBNOST LANOLINA OZ. VOLNENEGA VOSKA.

Lanolin ali volneni vosek se pridobiva  iz ovčje volne. Izločajo ga žleze lojnice ovac in je po zgradbi zelo podoben sebumu, ki ga izloča naša koža. Lanolin ima veliko pozitivnih učinkov na telo kot npr: odbija pršice, plesen, prah, bakterije, viruse in umazanijo.

Zato je uporaba izdelkov iz 100%  ovčje volne in drugih naravnih materialov zelo priporočljiva tistim, ki so alergični na iztrebke pršic, plesen in prah, imajo težave z bolečinami v hrbtenici, različnimi kožnimi boleznimi in s slabo prekrvavitvijo.

Kaj je lanolin? Od kod ga dobimo?

Lanolin je vosek, ki ga izločajo žleze lojnice ovac.

Kje se nahaja?

Lanolin se nahaja na dlaki, predvsem tam, kjer se stika dlaka s kožo ovac.

Kakšne učinke na zdravje ima lanolin?

Lanolin ima na naše zdravje pozitivne učinke, saj je po zgradbi izredno podoben sebumu , ki ga izloča naša koža.  Zaradi posebnega vonja odganja pršice in ne ustvarja vlažnega okolja, v katerem bi lahko živeli in se razvijali mikroorganizmi.

Ali je lanolin alergen?

Lanolin v naših izdelkih ni alergen, saj je že pri naravnem pranju volne prečiščen tako, da so odstranjeni vsi lanolinski alkoholi, ki bi utegnili biti alergeni.

Zakaj uporabiti BIO volneno posteljnino in BIO volnena ležišča?

Nakup volnene posteljnine in ležišč je priporočljiv predvsem za ljudi, ki so alergični na iztrebke pršic, prah in plesen ter za ljudi, ki imajo težave z bolečinami v hrbtenici.

Poleg tega, da volna z vsebnostjo lanolina odbija mikroorganizme, ugodno vpliva tudi na hrbtenico.

Bio volnena ležišča so izdelana predvsem za potrebe ljudi, ki želijo ohraniti zdravje svoje hrbtenice, preprečiti nastanek ortopedskih težav in preprečiti bolečine v hrbtenici.

BIO volneno posteljnino in ležišča priporočamo tudi za normalen fiziološki razvoj otrok.

Druga zelo pomembna lastnost volne je votlost vlakna. Votlost volnenega vlakna ima to pozitivno lastnost, da vse negativne učinke iz človeškega telesa, kot tudi potenje shrani v notranjost vlakna in zato ne ustvarja mokrega in vlažnega okolja. Zelo enostavno se prečisti z zračenjem.