Zasebnost in piškotki

Zasebnost in piškotki

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. Upravitelj spletne trgovine Soven.si, SOVEN d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja Soven.si zbira naslednje uporabnikove podatke:
  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte,
  • kontaktno telefonsko številko
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Soven.si
  • Z oddajo obrazcev se strinjate z zakonom o varstvu osebnih podatkov GDPR. Več o tem sei lahko preberete tukaj.
Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Soven.si med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Soven.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca. Upravitelj Soven.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Soven.si podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. DPD) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Soven.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Soven.si.

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni? Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše. ​

Obdelava osebnih podatkov

Spoštovani-a, z novo evropsko direktivo dobivate več pravic do zasebnosti in naša želja je to tudi spoštovati. Če želite biti vnaprej obveščeni o naših novostih, akcijskih ponudbah in ostalih novičkah ter prejemati ostale ugodnosti, potem Vas prosimo, da spodaj to tudi označite. Obljubimo, da bomo spoštovali vaše želje in vas obveščali le, če boste to želeli. Soglasje je prostovoljno in ga lahko kadarkoli prekličete ali spremenite. Velja za vse storitve, ki jih ponuja podjetje Soven d.o.o in sicer od 25.5.2018 in do preklica. Podrobnejše informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov najdete zapisane v Politika varstva osebnih podatkov.