ŽUPANJINO PRIZNANJE 2021, podjetju SOVEN SELNICA OB DRAVI

Pred 25 leti je svojo proizvodno in  poslovno pot začelo podjetje Soven iz Selnice ob Dravi. Njihovi začetki segajo v leta, ko je bila slovenska tekstilna  industrija v zelo slabi kondiciji. Ustanovitelja podjetja, Marija in Leon Srblin sta v 25 letih  pripeljala to družinsko podjetje iz obrtne  predilnice  slovenske volne, do  mednarodno prepoznavnega proizvajalca  SPECIALIZIRANIH  VOLNENIH PRODUKTOV,  kot je Bio volnena izolacija  , Bio vrtnarski  filc, Bio volnena ležišča in posteljnina, še vedno pa tudi Bio volnena preja  OD SLOVENSKIH OVC ,ki se danes trži  v 120 slovenskih in 30 tujih trgovinah . Eni prvih  v Sloveniji so  uvedli standarde za Krožno gospodarjenje z naravnimi materiali in eni redkih v Evropi proizvajajo BIO VOLNENO IZOLACIJO  ZA VSE VRSTE HIŠ.

Blagovna znamka Soven se ponaša z številnimi  certifikati  za kakovost  in priznanji  za družbeno odgovorno in stabilno poslovanje .

Ob 25. letnici  podjetja  je zasluge za  prehojeno podjetniško pot prepoznala tudi županja občine Selnice ob Dravi  dr. Vlasta Krmelj  in  ob  priliki praznovanja občinskega praznika, podjetju  SOVEN podelila ŽUPANJINO PRIZNANJE.

Hvala vam.